Energie besparen in een tochtig huis valt niet mee. In plaats van de thermostaat een graadje lager te zetten zal eerder de neiging zijn om er een paar graden bij te doen. Dat is jammer, want extra stoken helpt niet echt, terwijl het gasverbruik wel fors omhoog gaat.

Tocht in huis is niet comfortabel

Het voelt koud aan, de kachel staat volop te draaien en nog steeds voel je die kou langs je benen gaan, ergernis. Je denkt alles al te hebben aangepakt, alle naden en kieren zijn dicht. De ramen op de bovenverdieping zijn in de winter gesloten, toch?? Wel een puntje van aandacht overigens, koude lucht is namelijk zwaarder dan warme lucht. Dus als je op de bovenverdieping de ramen open hebt staan met koud weer, dan zal de koude lucht van buiten via het trapgat naar beneden vallen. Beneden wordt het dan koud, dus de kachel een paar graden hoger, met als gevolg dat de warme opstijgende lucht van beneden naar boven zal gaan. Je hebt het vast wel eens gemerkt, het lijkt boven wel warmer dan beneden, KLOPT. Dus als het beneden tocht, ramen boven dicht doen.

 

 tocht in je woning

Brievenbus

Als je denkt alles te hebben gedaan om tocht in je woning te voorkomen en je voelt dan nog steeds ergens tocht vandaan komen, controleer dan eens je brievenbus. Grote kans dat daar veel kou (tocht) vandaan komt. Volgens schattingen heb je  27% warmteverlies alleen al door de brievenbus. Vooral als de wind op je voordeur staat is de kans groot dat je brievenbus de boosdoener is van die tocht langs je benen. De brievenbusklep aan de buitenkant doet zeer weinig, die zit er meer voor de sier. Aan de binnenkant zit soms een brievenbusborstel geplaatst, dit helpt wel een beetje de tocht voorkomen maar als de sleuf van de brievenbus maar enigszins op de wind staat komt er toch veel koude lucht langs de brievenbusborstel je woning binnen.

 

Ecoflap brievenbusklep

Nooit meer tocht of warmte verlies door je brievenbus. Het klinkt ongeloofwaardig maar het is echt waar. In Engeland heeft men een zeer inventieve brievenbusklep ontworpen, de zogenoemde Ecoflap.

 

Het ontwerp van deze Ecoflap brievenbusklep is zo slim, dat de kracht van de tocht wordt gebruikt om de klep van de brievenbus gesloten te houden. Bij dit ontwerp komt geen magneet of veer aan te pas. Het maakt niet uit van welke kant de wind komt, hoe harder het waait, hoe beter de brievenbusklep sluit. De Ecoflap is zeer simpel te monteren, aan de binnenkant van je deur. Je kunt de Ecoflap monteren met de bijgeleverde schroefjes en of kit. Dus die mooie brievenbusklep aan de buitenkant kun je gerust laten zitten. Ondanks het perfect sluitende ontwerp gaat de klep zeer licht en gaat de post er erg makkelijk doorheen, geen gekreukte post, gescheurde krant of beklemde vingers. Kijk maar eens naar het volgende filmpje;

Het enige vereiste is dat je brievenbussleuf horizontaal is. Sommige woningen hebben een brievenbussleuf welke verticaal is geplaatst, dan werkt de Ecoflap brievenbusklep niet. Let ook

 ecoflap

goed op of de Ecoflap over je bestaande brievenbussleuf heen past. Op onze site worden de maten van de Ecoflap nog eens duidelijk weergegeven. Nog een voordeel van deze Ecoflap, geen last meer van inregenen. Als de wind op je deur staat en het regent, dan is die natte deurmat ook verledentijd. 

 

Heb je last van tocht en wil je dit probleem oplossen? Met de Ecoflap brievenbusklep is dit voorgoed verledentijd;