De Dopper waterfles is een Nederlands design, ontworpen door Rinke van Remortel. Het ideale flesje voor kraanwater. Deze hippe herbruikbare fles is duurzaam, handig en mooi. Wegwerpflesjes heb je dankzij de Dopper niet meer nodig.

Jaarlijks gooien wij met z’n allen ontzettend veel plastic weg. Veel van dit plastic komt in het water terecht. Miljoenen zeezoogdieren en vogels vinden hierdoor de dood. Met het ontwerp van de Dopper wordt een bijdrage geleverd aan de vermindering van deze berg plasticafval. De Dopper wordt namelijk gemaakt van gerecycled plastic. Ook creëer je een stukje bewustwording, gooi geen plasticflesjes meer weg maar maak gebruik van een herbruikbaar waterflesje, zo wordt ook het gebruik van kraanwater meer gestimuleerd.

 

De Dopper heeft een unieke vormgeving en is vaatwasser bestendig. Door deze unieke vormgeving is deze fles heel goed schoon te houden en kun je er jarenlang plezier aan beleven. Daarnaast vormt het witte deel van de Dopper een bekertje met voetstuk. Al met al een perfect duurzaam product.

 

De Dopper bestaat uit drie verschillende onderdelen

De fles wordt gemaakt van kunststofkorrels en is vrij van het schadelijk geachte stof *BPA. De kunststofkorrels worden verwarmd zodat het materiaal vloeibaar wordt. Voor het gekleurde deel wordt nog een kleine hoeveelheid kleurstof toegevoegd voor de gewenste kleur. De materialen zijn voorzien van het “Food Approved” keurmerk. Dat wil zeggen dat het kunststof geschikt is om te gebruiken in de voedingsindustrie. De Dopper bestaat uit drie delen.dopper

 

- De dop;
- De cup;
- De fles;

 

Het dopje en de fles, het gekleurde gedeelte van de Dopper worden van polypropyleen gemaakt. De cup, het witte gedeelte, wordt gemaakt van het materiaal ABS. In de cup en het dopje zit nog een ring voor de afdichting zodat de fles niet lekt. Deze afdichting is gemaakt van een zacht kunststof TPE.

 

Dopper sport cap

Het is ontwerper Rinke van Remortel  gelukt om de Dopper te voorzien van de ideale dop voor de sporters onder ons. De sport cap, maakt van je Dopper in één klap een waterfles voor jouw workout. De sport cap heeft dezelfde vorm als de dop die de Dopper zo herkenbaar maakt, maar door deze van flexibel materiaal te maken kan je de dop omklappen zodat je gemakkelijk uit de Dopper kunt drinken tijdens sportactiviteiten. Deze sport cap is los verkrijgbaar zodat je Dopper multi-inzetbaar wordt.

 

*Wat is BPA

Bisphenol A (BPA) is een chemische stof voor kunststof verpakkingen. BPA vind je terug in allerlei verpakkingen zoals plasticflesjes met bronwater, plastic babyflesjes maar ook in allerlei binnenranden van verpakkingsmateriaal. Bijvoorbeeld de binnenkant van een pak melk of een blik soep. Wanneer voedsel of drinken verpakt is in een verpakkingsmateriaal waarin BPA is verwerkt, dan trekt dit langzaam in de voeding. Door verwarming wordt dit nog verergerd. Dit gebeurt bijvoorbeeld bij opwarming door de zon als een flesje bijvoorbeeld voor het raam ligt in een auto of bij opwarming in de magnetron. Op deze manier kan de mens het BPA stofje binnenkrijgen. Het effect van BPA kan zijn: hart- en vaatziektes, diabetes, leverschade en een negatieve effect op de voortplanting.

 

Alle praktische info op een rijtje

 

Algemeendopper sport cap

- Inhoud van de Dopper 450ml;
- Drie onderdelen waardoor makkelijk schoon te houden;
- Vaatwasser bestending tot 65 graden;
- Nederlandse productie;
- Geschikt voor koude, niet bijtende drankjes;
- Los verkrijgbaar, de Sport cap;

 

Materiaal

- Fles en dop              PP – Polypropyleen;
- Witte cup                 ABS – Acrylonitril butadieen Styreen;
- Afdichtingsringen    TPE – Thermoplastisch Elastomeer;
- Sport cap                 PP – Polypropyleen;
- Sport cap                TPV – Thermoplastisch Vulcanizaat;

 

Keurmerk

- Alle materialen zijn BPA/ weekmaker en gifvrij;
- Cradle to Cradle gecertificeerd;

 

De Dopper is het ideale waterflesje voor je sport activiteiten maar staat ook erg leuk op je bureau, hij is verkrijgbaar in verschillende frisse kleuren. Wil jij ook de trotse eigenaar zijn van deze mooie waterfles.